Participant Award nivelul Bronz

Numele meu este Vereş Adriana-Elena, sunt elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov, în clasa a XII-a, iar alături de alţi 7 colegi, fac parte din proiectul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, la nivelul Bronz.


Am ales ca activitate de lungă durată (6 luni) secţiunea activităţi fizice, unde mi-am propus să învăţ o coregrafie foarte complexă, dar şi noi paşi de dans, eu făcând parte din Ansamblul Folcloric Studenţesc „Junii Braşovului” şi Ansamblul Popular „Braşovul vechi”.

Acestei secţiuni am dedicat cel putin 4 ore pe săptămână şi pot spune cu mândrie că am reuşit să învăţ tot ce mi-am propus. Pe langă efortul fizic depus, care a fost foarte mare, am pus şi mult suflet, aceasta fiind activitatea mea preferată, făcând-o cu mult drag.

Una din secţiunile alese pe perioada de 3 luni este cea de voluntariat, unde mi-am propus să ajut o colega de-a mea Vidrea Raluca Mihaela, să aprofundeze materia studiată la disciplina informatică.

Ajutorul pe care i-l dau, îi va fi de folos la examenul de bacalaureat, unde va susţine o probă scrisă la această disciplină. Am abordat-o cu multă seriozitate această secţiune, deoarece Raluca avea nevoie de îndrumare în ceea ce priveşte informatica.

Am ajutat-o cu mult drag şi mi-a făcut plăcere să fiu de folos cuiva. Acestei secţiuni am acordat din timpul meu o oră pe săptămână.
Cea de a doua secţiune de 3 luni aleasă de mine este cea abilităţi personale. Aici am ales să îmi îmbogăţesc cunoştiinţele, participând la cercul de informatică organizat de doamna dirigintă Popa Milena.

Acest cerc m-a pregătit pentru examenul de bacalaureat pe care îl voi susţine în luna iulie a anului 2014. Pot spune că, explicaţiile date de doamna Popa
Milena la cerc, m-au făcut să aprofundez informatica şi m-au făcut să stăpânesc mai bine şirurile de caractere, o ramură a programării în C++.  

Acestei secţiuni am acordat o oră pe săptămână şi mi-aş dori să îi dedic chiar mai mult timp, deoarece îmi doresc să îmi continui studiile tot în domeniul informaticii.

Mă bucur că am avut ocazia să particip în acest program, care pot zice că m-a motivat să învăţ mai mult. Voi continua să o ajut pe colega mea Vidrea Raluca Mihaela şi sper că
îndrumarea mea îi va fi de folos şi va reuşi să obţina o notă mare la examenul de bacalaureat.

Adriana Vereş