Daniel Hincu

Participant Award nivelul Bronz

Fotbalul – pasiunea mea

Colegiul Naţional de Informatică “Grigore Moisil”, Braşov

Ma consider un tânar norocos si dornic de a-mi depasi limitele. În anul 2014 am aflat si am intrat în Programul Award, acesta reprezentând încununarea tuturor abilitatilor si pasiunilor mele. În prezent, sunt mândru si fericit sa ma numar printre cei sapte colegi finalizatori ai nivelului de Bronz din anul 2015, din Colegiul National de Informatica “Grigore Moisil”, Brasov. 

La secţiunea Activităţi fizice am notat sportul meu preferat: fotbalul. Pentru mine, acest sport reprezintă cel mai bun mod de a-mi petrece timpul liber. Practic acest sport din 2010. De la primul antrenament, am simţit ceva ce nu am mai simţit pentru nimic. Era ceva cu totul altfel. Pe parcusul acestor ani am înţeles că fără muncă şi sacrificii nu poţi face faţă la un nivel înalt. În timpul antrenamentelor sunt concentrat pe ceea ce lucrez, făcându-mă să uit de restul problemelor din viaţa de zi cu zi.

Începutul a fost unul neasteptat. Făceam parte din echipa şcolii de fotbal încă din clasele primare, ceea ce mi-a oferit un plus de încredere şi experienţă. În anul 2010, am participat la un turneu cu şcoala , la care am avut un susţinator important. Un prieten care practica acest sport de aproximativ zece ani. Mi-a recomandat să mă apuc serios de fotbal , rămânând uimit de lupta pe care o duceam în acel meci de unu singur. 

Pe parcursul acestor ani, am participat la multe competiţii, atât pentru echipa de club, cât şi pentru şcoală. Am avut rezultate foarte bune, ceea ce mă motivează în prezent şi mă face să îmi dedic timp în fiecare zi pentru acest sport. În decursul acestor ani am participat la multe competiţii, din care am să notez cele mai importante: Juniori C, sezon 2012 – 2013, Braşov Junior’s Cup 2013, Campionatul Naţional Juniori B 2013- 2014, Turneul Franţa 2013-2014, Braşov Junior’s Cup 2014, Campionatul Naţional Juniori B 2014-2015, Karol Wojtyla Cup – International Football Tournament 2015, Campionatul Naţional Juniori A 2015-2016 în prezent. 

Până acum, am avut parte de multe momente foarte bune, însă şi momente mai puţin bune. Ştiu că în viaţă nu am tot timpul parte numai de succese, ci şi de momente mai puţin bune.

În acest sport, ai zile, poate chiar luni în care ai în minte un singur lucru: să renunţi fiind dezamăgit de persoanele cu care lucrezi. Însă, spre marea mea bucurie, am în jurul meu persoane care au îndredere în mine, mă susţin în fiecare zi şi mă fac să reuşesc şi să merg mai departe. 

O altă pasiune de a mea pe lângă fotbal, este alergatul. Pentru mine reprezintă un mod de a mă relaxa şi de a-mi coordona viaţa într-o direcţie cât mai sănătoasă. Iubesc să alerg şi fac acest lucru ori de câte ori am ocazia.  

Atracţia mea pentru alergare a început de când am intrat la liceu. Doamna profesoară de sport mi-a propus să particip la un cros iar eu am acceptat fără nici un moment de ezitare. Acest cros a fostul primul din multitudinea la care am avut ocazia să particip şi în viitor sper să pot participa la cât mai multe astfel de competiţii. 

Prin alergare încerc să mă întrec pe mine, să-mi depăşesc limitele în fiecare zi. Pot spune că în anul 2015 am avut cele mai bune rezultate, astfel că la toate concursurile la care am participat am obţinut locul I, ceea ce m-a făcut foarte fericit.

Competiţiile la care am participat până acum sunt următoarele: Crosul 15 Noiembrie 2013 Ediţia a-XXIV-a 2013, Crosul Casiopeea 2014 şi 2015, Cros-Faza Judeţeană 2014 şi 2015, Crosul Tineretului 2014 şi 2015, Olimpiada Naţioanală a Sportului Şcolar, Cros, Liceu, Băieţi 2015 (Faza Naţională).


La aceste competiţii am obţinut foarte multe diplome şi medalii pe care le privesc în fiecare zi cu mândrie, ştiind că am muncit din greu pentru ele.

În concluzie, pentru a reuşi în orice sport, dar şi în viaţă, am învăţat că trebuie să am încredere cu adevărat în mine, iar tot ce îmi propun voi reuşi fără ezitare.  

”Crede în visul tău! ”