dofe header

Programul Award în perioada COVID-19

Milioane de tineri din întreaga lume sunt afectați de pandemia COVID-19. În cele mai multe cazuri, ulte locuri, școli și organizații de tineret au fost închise, fiind nevoiți să stea în casă pentru a reduce răspândirea virusului.

Prin participarea în programul Award tinerii deja fac lucruri uimitoare, devenind mai încrezători în forțele proprii și susținând comunitatea din care fac parte. Și știm că există o gamă largă de exemple despre modul în care pot continua programul în timpul COVID-19.

Pentru a permite tinerilor să își continue activitățile în siguranță, programul Award a introdus o serie de schimbări adaptate la contextul actual și implementate în perioada 1 mai 2020 – 31 decembrie 2022. Pentru mai multe informații despre modul în care tinerii pot finaliza Award-ul în acest timp, vă invităm să urmăriți resursele de mai jos.

Idei pentru a continua programul Award @acasă

Pentru participanții Award din aceste zone afectate, acest lucru înseamnă că progresul lor a fost amânat deoarece multe dintre activități au loc de obicei în cadrul școlii, organizației sau în preajma acestora, locuri care momentan au fost închise. Cu toate acestea, sunt multe moduri prin care tinerii își pot continua și de acasă activitățile pentru secțiunile de Abilități personale, Voluntariat și Activități fizice, pentru a asigura continuarea progresului, precum și combaterea rutinei și a anxietății inevitabile cu care mulți dintre eu au de-a face. În aceste timpuri incerte, este important ca tinerii să fie antrenați în diferite activități, activi și sănătoși într-un mediu sigur, iar programul Award este un mod fantastic de a face acest lucru.

Mai jos puteți găsi câteva sugestii și moduri creative de a continua activitățile Award de acasă, lucrând îndeaproape cu liderii pentru a continua activitățile și a atinge obiectivele stabilite.

Skills

Abilități personale

În lumea virtuală de astăzi, învățarea unei noi abilități este mai ușoară ca oricând. Dacă vrei să înveți să cânți la un instrument muzical, o nouă limbă, să gătești noi rețete, să realizezi un design software sau să creezi opere de artă, ai toate șansele de a avea acasă toate instrumentele necesare pentru a continua activitatea și a îți atinge obiectivul propus. Dacă poți, ia legătura cu liderul sau instructorul de activitate pentru a te ajuta să găsești activități care pot fi realizate de acasă sau, ca alternativă, te poți căuta online activități care să te ajute în continuarea progresului. Odată ce ai găsit activitățile potrivite, asigură-te că faci multe poze și video-uri pentru a-i putea arăta liderului progresul tău (poți încărca pozele și video-urile direct pe Online Record Book (ORB) când înregistrezi progresul săptămânal). Pentru a vă ajuta să vă inspirați, am creat o listă cu activități pe care le puteți avea în vedere pentru continuarea activității de abilități personale în programul Award aici.

Physical Recreation

Activități fizice

Menținerea unei stări de sănătate este foarte importantă, mai ales în această perioadă când suntem izolați. Orice activitate sau scop ai ales pentru secțiunea de Activități fizice, sunt multe moduri de a continua progresul făcând propriile antrenamente acasă. Îmbunătățirea condiției fizice în cadrul sesiunilor de antrenament de acasă pot contribui, fără îndoială, la obiectivele ales de tine. De asemenea, există și programe de exerciții mai specifice care pot fi realizate de acasă pentru a dezvolta în special forța, coordonarea, reflexele, flexibilitatea sau condiția fizică care vor contribui la atingerea obiectivului tău. Ia legătura cu liderul tău pentru a primi câteva sugestii sau caută online idei nelimitate pentru sesiuni de antrenamente ce pot fi realizate acasă. În plus, poți să adaugi poze, video-uri și alte planuri de antrenament când înregistrezi progresul săptămânal. Verifică lista cu câteva idei de activități fizice ce pot fi realizate ca parte a programului tău Award aici.

Service

Voluntariat

Acum, mai mult ca niciodată, conectarea cu comunitatea din care facem parte ne ajută să rămânem alături cei care au nevoie de sprijinul nostru, fie că este vorba de prieteni, colegi, membri ai familiei sau proiecte în care suntem implicați. Există mereu activități care pot fi realizate de acasă și care pot contribui la atingerea obiectivului ales. Este posibil să lucrezi de la distanță pentru organizație de tineret sau un proiect, poți iniția o discuție de grup pe chat cu colegii participanți și să găsiți împreună cele mai potrivite activități ce pot fi realizate de acasă. Dacă nu ești sigur în privința activităților ce pot fi realizate pentru secțiunea de Voluntariat, ia legătura cu liderul tău Award pentru a te sprijini în găsirea de idei creative. Verifică lista cu câteva idei de activități de voluntariat ce pot fi realizate ca parte a programului tău aici.

Adventurous Journey

Aventură

Având în vedere că secțiunile de Aventură și Proiectul Rezidențial de la nivelul de Aur sunt activități de grup, ambele reprezintă provocări în perioada pandemiei. Multe dintre aventurile planificate, fie ele de practică sau de calificare au fost amânate pentru a putea preveni răspândirea virusului. Totuși, asta nu înseamnă că progresele trebuie întrerupte. Dacă ai deja o echipă formată, poți lua legătura cu colegii și cu supraveghetorul folosind instrumente online de comunicare. Sunt multe resurse disponibile online care folosesc drept activități de dezvoltare a abilităților de navigare, prim ajutor, protecția mediului și campare ce pot fi realizate și de acasă. Este important să păstrezi legătura cu echipa și supraveghetorul astfel încât să te asiguri că, odată cu redeschiderea școlii sau organizației din care faci parte, călătoriile se vor putea relua și veți fi pregătiți să porniți la drum! Mai multe idei aici.

Gold Residential Project

Proiect Rezidențial Aur

În cele din urmă, dacă ești la nivelul de Aur, poți începe să planifici în detaliu ce îți dorești să faci de acasă pentru Proiectul Rezidențial, prin contactarea unor organizații pe ce dorești să le sprijini sau să lucrezi pentru proiectul tău identificând nevoile unei comunități unde vrei aduci un impact pozitiv. Cursuri de limbă, dezvoltarea abilităților de leadership, muncă voluntară cu parcurile naționale, cercetarea habitatelor și ecosistemelor, proiecte de restaurare sau cursuri de antrenor sportiv sunt câteva de idei de proiect rezidențial. Verifică lista cu mai multe idei de activități pentru secțiunea de aventură și proiect rezidențial ce pot fi realizate în această perioadă ca parte a programului tău Award aici.