Proiecte speciale

Proiectele speciale sunt proiecte derulate de fundația The Duke of Edinburgh’s International Award România care facilitează extinderea programului Award în zone cu un anumit specific: social, etnic etc. În prezent derulăm trei astfel de proiecte speciale:

1. InSide Out, proiect ce se adresează tinerilor aflați în centrele de reeducare și penitenciare: centrul de reeducare de la Buziaș, centrul de reeducare de la Târgu Ocna, penitenciarul Ploiești și Penitenciarul Codlea.

2. Award in Business, unde programul Award este oferit companiilor din România care au angajați tineri, oferindu-le astfel oportunitatea dezvoltării personale.

3. Youth Covasna, un proiect care face accesibil tinerilor maghiari din orașe și sate din Covasna și Harghita.

Proiectul „InSide Out”

Grup țintă: tinerii din centrele de reeducare și penitenciare;

Durata proiectului: nedeterminată, începând din martie 2016

Tinerii a căror acces la programul Award este limitat de lipsa livrării programului la nivel local.

Scopul proiectului este de a contribui activ, prin intermediul programului Award, la dezvoltarea personală a tinerilor din centrele educaționale (Administrația Națională a Penitenciarelor are două tipuri de instituții de corecție pentru tineri: pentru cei cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani centre de educare/reeducare, unde sunt lipsiți de libertate, dar au acces la diferite activități care îi ajută să se integreze și penitenciare unde sunt tinerii de peste 18 ani) pentru a îi reintegra în societate, a diminua rata de recidivă și pentru a contribui la dezvoltarea lor personală prin crearea de lideri.

Rezultatele proiectului până în prezent pot fi consultate în broșura InSide Out, aici.

Proiectul „Award in Business”

Grup țintă: tinerii angajați, șomerii tineri sau tineri în pericol de a deveni șomeri.

Durata proiectului: nedeterminată

Promovarea programului Award către companii este o nouă oportunitate de a susține tinerii angajați să devină mai buni, mai eficienți, recunoscuți și loiali. Având angajați instruiți mai bine, companiile vor deveni mai eficiente și productive.

Angajații, tineri sau adulți, nu au de obicei oportunitatea de a se dezvolta sustenabil pe plan personal din cauza provocărilor și a volumului de muncă, companiile alegând activitățile tip team building, in general, pentru a îi motiva. Alegând Award-ul, companiile vor putea furniza cea mai recunoscută unealtă de dezvoltare personală și profesională, iar angajații vor avea un risc scăzut de șomaj în viitor.

Mai multe detalii despre proiectul „Award in Business” aici.

Proiectul „Youth Covasna”

Grup țintă: tinerii maghiari din orașe și sate din județele Covasna și Harghita, care sunt în pericol de șomaj sau se află în risc din motive de locare sau situație financiară.

Durata proiectului: 2017-2019

Partener de livrare: Asociația Turul Madar, Sfântu Gheorghe

Motivul pentru care a luat naștere acest proiect a fost livrarea programului Award în Sfântu Gheorghe, de către asociația „Turul Madar”, pentru tinerii din comunitate. În timp, s-a constatat o dorință de participare și un potențial extraordinar, corelat însă cu o dificultate de participare și realizare a activităților, datorată condițiilor materiale familiilor din care tinerii făceau parte. Astfel, a luat naștere prezentul proiect, până în prezent fiind implicați peste 200 de tineri și 30 de adulți.