Cum să continui programul Award

Cum să continui programul Award

Milioane de tineri din întreaga lume au fost afectați de pandemia COVID-19. Multe locuri, școli și organizații de tineret au fost închise, oamenii fiind nevoiți să stea în casă pentru a reduce răspândirea virusului. 

Pentru participanții Award din aceste zone afectate, acest lucru înseamnă că progresul lor a fost amânat deoarece multe dintre activități au loc de obicei în cadrul școlii, organizației sau în preajma acestora, locuri care momentan au fost închise. Cu toate acestea, sunt multe moduri prin care tinerii își pot continua și de acasă activitățile pentru secțiunile de Abilități personale, Voluntariat și Activități fizice, pentru a asigura continuarea progresului, precum și combaterea rutinei și a anxietății inevitabile cu care mulți dintre eu au de-a face.  În aceste timpuri incerte, este important ca tinerii să fie antrenați în diferite activități, activi și sănătoși într-un mediu sigur, iar programul Award este un mod fantastic de a face acest lucru.

Mai jos puteți găsi câteva sugestii și moduri creative de a continua activitățile Award de acasă, lucrând îndeaproape cu liderii Award pentru a continua activitățile și a atinge obiectivele stabilite.

Secțiunile programului Award

Abilități personale

Activitățile din cadrul secțiunii de Abilități personale sunt ușor de realizat și de acasă. Dacă vrei să înveți să cânți la un instrument muzical, o nouă limbă, să gătești noi rețete, să realizezi un design software sau să creezi opere de artă, ai toate șansele de a avea acasă toate instrumentele necesare pentru a continua activitatea și a îți atinge obiectivul propus. Dacă poți, ia legătura cu liderul sau instructorul de activitate pentru a te ajuta să găsești activități care pot fi realizate de acasă sau, ca alternativă, te poți căuta online activități care să te ajute în continuarea progresului. Odată ce ai găsit activitățile potrivite, asigură-te că faci multe poze și video-uri pentru a-i putea arăta liderului progresul tău (poți încărca pozele și video-urile direct pe Online Record Book (ORB) când înregistrezi progresul săptămânal). Verifică lista cu idei de activități ce pot fi realizate în cadrul programului tău.

Activități fizice

Această secțiune este despre menținerea unui stil de viață sănătos și îmbunătățirea condiției fizice. Este foarte important să rămâi activ, mai ales dacă ești nevoit să îți petreci tot timpul în casă. Orice activitate sau scop ai ales pentru secțiunea de Activități fizice, sunt multe moduri de a continua progresul făcând propriile antrenamente acasă. Îmbunătățirea condiției fizice în cadrul sesiunilor de antrenament de acasă pot contribui, fără îndoială, la obiectivele ales de tine. De asemenea, există și programe de exerciții mai specifice care pot fi realizate de acasă pentru a dezvolta în special forța, coordonarea, reflexele, flexibilitatea sau condiția fizică care vor contribui la atingerea obiectivului tău. Ia legătura cu liderul tău pentru a primi câteva sugestii sau caută online idei nelimitate pentru sesiuni de antrenamente ce pot fi realizate acasă. În plus, poți să adaugi poze, video-uri și alte planuri de antrenament când înregistrezi progresul săptămânal. Verifică lista cu câteva idei de activități fizice ce pot fi realizate ca parte a programului tău Award.

Voluntariat

Secțiunea de Voluntariat poate părea dificil de realizat de la distanță, mai ales dacă ai ales o activitate de echipă sau dacă obiectivul tău necesită vizitarea unei anumite locații. Cu toate acestea, există mereu activități care pot fi realizate de acasă și care pot contribui la atingerea obiectivului ales. Este posibil să lucrezi de la distanță pentru organizație de tineret sau un proiect, poți iniția o discuție de grup pe chat cu colegii participanți și să găsiți împreună cele mai potrivite  activități ce pot fi realizate de acasă. Cercetarea online, crearea de broșuri pentru creșterea gradului de conștientizare sau postarea online de materiale utile pentru comunitate pot fi activități care să contribuie la îndeplinirea obiectivului ales. Dacă nu ești sigur în privința activităților ce pot fi realizate pentru secțiunea de Voluntariat, ia legătura cu liderul tău Award pentru a te sprijini în găsirea de idei creative. Verifică lista cu câteva idei de activități de voluntariat ce pot fi realizate ca parte a programului tău Award.

Secțiunea de Aventură

Având în vedere că secțiunile de Aventură și Proiectul Rezidențial de la nivelul de Aur sunt activități de grup, ambele reprezintă provocări în perioada pandemiei. Multe dintre aventurile planificate, fie ele de practică sau de calificare au fost amânate pentru a putea preveni răspândirea virusului. Totuși, asta nu înseamnă că progresele trebuie întrerupte. Dacă ai deja o echipă formată, poți lua legătura cu colegii și cu supraveghetorul folosind instrumente online de comunicare. Sunt multe resurse disponibile online care folosesc drept activități de dezvoltare a abilităților de navigare, prim ajutor, protecția mediului și campare ce pot fi realizate și de acasă. Este important să păstrezi legătura cu echipa și supraveghetorul astfel încât să te asiguri că, odată cu redeschiderea școlii sau organizației din care faci parte, călătoriile se vor putea relua și veți fi  pregătiți să porniți la drum!

 

Proiect Rezidențial

În cele din urmă, dacă ești la nivelul de Aur, poți începe să planifici în detaliu ce îți dorești să faci de acasă pentru Proiectul Rezidențial, prin contactarea unor organizații pe ce dorești să le sprijini sau să lucrezi pentru proiectul tău identificând nevoile unei comunități unde vrei aduci un impact pozitiv. Cursuri de limbă, Dezvoltarea abilităților de leadership, Muncă voluntară cu parcurile naționale, Cercetarea habitatelor și ecosistemelor, Proiecte de restaurare sau Curs de antrenor sportiv sunt câteva de idei de proiect rezidențial. Verifică lista cu mai multe idei de activități pentru secțiunea de aventură și proiect rezidențial ce pot fi realizate în această perioadă ca parte a programului tău Award.

 

Schimbarea activităților sau a obiectivului ales

Participanții au acum posibilitatea de a schimba activitățile secțiunii de mai multe ori, timpul petrecut pentru realizarea activităților anterioare fiind luat în considerare. Inițial schimbarea activităților putea fi efectuată doar o singură dată pentru fiecare secțiune. Cu toate acestea, din cauza pandemiei cerințele programului au fost adaptate contextului actual, oferind posibilitatea tinerilor de a-și schimba activitățile cu unele ce pot fi realizate de acasă, având opțiunea de a-și relua activitatea inițială odată ce limitările de distanțare socială sunt ridicate.

De asemenea, unele activități alese de participanți pentru a fi realizate de acasă pot să nu continue odată cu reîntoarcerea la viața normală (ex. ajutând comunitatea în raport cu virului COVID-19), prin urmare vor avea opțiunea de a alege o activitate complet nouă. 

Prin urmare, încurajăm liderii Award să discute cu participanții lor despre posibilitatea schimbării activităților și identificarea celor mai bune soluții pentru ca tinerii să continue să se provoace pe sine și să rămână activi în cadrul programului Award.

Vă rugăm să rețineți: este extrem de important ca orice tânăr care ia în considerare realizarea de activități în afara locuinței, mai ales în zonele afectate de virusul COVID-19, să aibă în vedere recomandările făcute de administrația publică locală sau alte autorități guvernamentale relevante înainte de a face acest lucru.