Modificări temporare ale programului

 

Modificări temporare ale programului și recomandări

Suntem convinși că tinerii nu ar trebui să rateze continuarea activităților din cauza pandemiei coronavirus. Dorim să facem tot ce putem pentru a-i sprijini, astfel încât participanții să poată continua ceea ce și-au propus, deși știm că este un moment care aduce cu sine numeroase provocări.

Astfel, introducem aceste modificări temporare pentru a susține liderii în sprijinirea participanților, atât acum cât și în perioadă ulterioară epidemiei. Mai multe informații despre Covid-19 – modificări temporare și îndrumări suplimentare privind cerințele Award pot fi găsite aici.

 

1. Participanții pot acum să facă voluntariat pentru membrii familiei, spre exemplu, prin mentorarea sau antrenarea fraților/surorilor mai mici

Totuși, aceasta trebuie să presupună mai mult decât activitatea de babysitting sau ajutorul oferit cu treburile casnice obișnuite. La fel ca restul activităților din cadrul Award, este important să aibă o structură și să ajute participantul în ceea ce privește obținerea beneficiilor și rezultatelor din cadrul secțiunii de Voluntariat. Participanții pot alege să ajute un membru al familiei, dar noi am sugera antrenarea și mentorarea unuia dintre ei, cu precădere frații/surori mai mici, fiind o activitate care poate fi ușor structurată și care poate ajuta la îndeplinirea obiectivului secțiunii. Aceasta poate include:

  • mentorarea unui frate mai mic/unei surori mai mici și oferirea ajutorului în ceea ce privește temele sau proiectele pentru școală
  • antrenarea unui frate/unei surori sau a altui membru al familiei pentru a învăța să cânte la un instrument sau să dezvolte o altă abilitate
  • organizarea unor sesiuni de sport sau artă pentru cei cu care locuiesc

Participanții pot să își planifice sesiunile folosind resurse de pe platforme online și pot înregistra ce reușesc să facă folosind un program de planificare sau un jurnal de activitate. Dacă un participant vrea să ajute alt membru al familiei în alt mod, atunci alături de liderul lor Award pot găsi cele mai potrivite activități, asigurându-se că îndeplinește obiectivele secțiunii. La fel ca și restul activităților, pentru a menține valoarea și integritatea experienței tânărului, evaluatorul nu poate să fie unul dintre membrii familiei.

2. Participanții au acum posibilitatea de a schimba activitățile secțiunii de mai multe ori, timpul petrecut pentru realizarea activităților anterioare fiind luat în considerare

Inițial schimbarea activităților putea fi efectuată doar o singură dată pentru fiecare secțiune. Cu toate acestea, din cauza pandemiei cerințele programului au fost adaptate contextului actual, oferind posibilitatea tinerilor de a-și schimba activitățile cu unele ce pot fi realizate de acasă, având opțiunea de a-și relua activitatea inițială odată ce limitările de distanțare socială sunt ridicate. În plus, odată ce ai găsit activitățile potrivite, pot face fotografii și video-uri pentru a putea arăta liderului progresul înregistrat.

3. Atunci când expedițiile vor putea fi reluate, grupului i se va permite temporar să își cunoască evaluatorii expedițiilor de la nivelul de argint și aur

În prezent, evaluatorii expedițiilor de la nivelul de argint și aur trebuie să fie independenți de grup. Cu toate acestea, pentru o perioadă determinată,  evaluatorii vor putea fi cunoscuți grupului  și să ofere sprijin în coordonarea  grupului, precum și a pregătirii echipei pentru expediție) – e important trebuie să fie în continuare un evaluator  recomandat de Fundația Award. 

Sperăm ca această schimbare să ajute grupurile în accesarea mai multor resurse necesare expedițiilor în momentul reluării acestora, păstrând asigurarea calității fiecărei expediții prin evaluarea ei de către o persoană acreditată.

4. Dacă este necesar, membrii echipei naționale pot acționa în calitate de evaluatori ai secțiunii

Dacă participanții au nevoie de un evaluator pentru o activitate din cadrul unei secțiuni, aceștia pot să ceară ajutorul unui membru al echipei Fundației Award –  mai multe informații despre acest lucru pot fi găsite aici. Pentru a proteja valoarea și integritatea programului Award, celelalte cerințe vor fi menținute. Totuși, vom continua să căutăm metode flexibile de a sprijini tinerii în această perioadă și îi vom ține la curent în cazul în care vor fi introduse și alte schimbări temporare.