Patronajul programului Award România

În România programul a fost derulat ca proiect pilot în perioada 2011 – 2013 sub numele de International Award for Young People – cu sprijinul Fundaţiei Rangoonwala şi a Asociaţiei The Duke of Edinburgh’s International Award din Marea Britanie.

Începând cu iunie 2013 programul The Duke of Edinburgh’s International Award este patronat de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României.

În perioada 24-26 iunie au avut loc patru evenimente de lansare şi promovare a programului.

Primul eveniment a fost Gala Regală în scopul lansării oficiale a programului The Duke of Edinburgh’s International Award România, eveniment unic care a adus împreună Familiile Regale din România şi Marea Britanie, Ministerul Educaţiei Naţionale şi peste 150 de reprezentanţi din mediul public şi privat, sponsori şi parteneri.

Evenimentele au continuat cu semnarea parteneriatului cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Prânzul Femeilor de Afaceri organizat şi găzduit de Casa Regală a României.

ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, patronul DofE România, a încheiat vizita Familiei Regale Britanice cu Ceremonia de Aur găzduită la Palatul Elisabeta din Bucureşti. La aceasta au fost premiaţi tineri finalizatori ai nivelului de Aur de către ASR Prinţul Edward al Marii Britanii şi ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României pentru progresul demonstrat de-a lungul participării în program.

Toate aceste evenimente constituie un prim pas spre dezvoltarea programului Award astfel încât orice tânar cu vârsta cuprinsă între 14 – 24 de ani din România, să poată beneficia de această oportunitate.