Cum te poți înscrie?

Cum să începi

Înscrie-te folosind aplicația ORB https://www.onlinerecordbook.org

De ce am lansat platforma Online Record Book? Cu ajutorul platformei ORB îți va fi mult mai uşor să scrii despre o activitate sau să adăugi fotografii direct pe pagina ta. În plus, oferă o perspectivă mult mai clară despre cum îți poți îndeplini obiectivele pentru că procentele sunt afişate la toate secțiunile programului. Şi, mai mult decât atât, poți să îți înregistrezi progresul chiar în timp ce aştepți autobuzul. Există două aplicații, una este pentru lideri şi cealaltă este pentru participanţi. Aplicaţiile comunică între ele şi pot să ofere informaţii cu ajutorul unei simple notificări mobile.

Există și o aplicație pentru telefon? Aplicația ORB Participant pentru telefon te va ajuta să îți urmărești mult mai ușor progresul în activitatea aleasă. În plus, te ajută să îți înregistrezi rapid activitatea şi de a avea o imagine clară a modului în care îți atingi obiectivele. Există două aplicaţii, una este pentru lideri şi cealaltă este pentru participanţi. Aplicaţiile comunică între ele şi pot să ofere informaţii cu ajutorul unei simple notificări mobile.

Pentru a te înscrie în program este nevoie să contactezi cea mai apropiată Unitate Award (liceu, ONG) și să te înscrii. Dacă nu există o Unitate Award în zona ta, contactează-ne la office@dofe.ro sau la numărul de telefon din website.

Cerințe

Citește cu atenție informațiile de pe site și răspunde la următoarele întrebări cu mare atenție:

1. Îndeplinești limita de vârstă pentru a te înscrie în program?Programul Award este disponibil oricărui tânăr cu vârsta cuprinsă între 14-24 de ani. Deoarece nivelele de Argint și Aur sunt mai solicitante, vârsta minimă pentru aceste este de 15, respectiv 16 ani. Se poate face și o excepție, de exemplu, dacă ești doar cu câteva luni mai tânăr și vrei să faci același nivel cu prietenii tăi, dar numai după consultarea cu Unitatea Award și Fundația Award din România.

2. Cunoști cele trei niveluri ale programului? Award-ul oferă participanților săi oportunitatea de a alege ei înșiși nivelul programului pe care ar dori să îl parcurgă pentru a corespunde cu obiectivele și orarul lor. Cel mai ușor este începerea cu nivelul de Bronz, ce poate dura minim jumătate de an. Mai prestigios, dar și mai solicitant, este nivelul de Argint, care se desfășoară pe o durată de cel puțin 6 luni sau un an ( depinde dacă ai terminat sau nu nivelul de Bronz). Cel mai provocator nivel, Aurul, durează cel puțin 12 luni sau 18 luni ( depinde dacă ai finalizat nivelul de Argint sau nu). Poți să începi de la Bronz și, mai târziu, să decizi dacă dorești să continui cu nivelul următor. Dacă ai deja 16 ani, te poți înscrie direct la nivelul de Aur. Sau poți să le spui prietenilor tăi despre programul Award și să alegeți un nivel pe care să îl finalizați împreună.

3. Știi ce presupune participarea în program? Award-ul aduce participanților săi o dezvoltare cuprinzătoare și echilibrată, întrucât conține secțiuni bine delimitate, în care îți stabilești și atingi propriile obiective. La nivelurile Bronz și Argint sunt patru secțiuni: Abilități Personale, Activități Fizice, Voluntariat și Aventură. Nivelul Aur conține o secțiune adițională – Proiectul Rezidențial – ce necesită petrecerea a cel puțin cinci zile departe de familie și prieteni.

4. Știi ce activități poți desfășura în program? Award-ul permite fiecărui participant să își aleagă activitățile care îi plac și care îl interesează. Evident, depinde de gama activităților disponibile în zona ta și de cum îți petreci timpul liber. Vei fi sfătuit asupra activităților la Unitatea Award, dar merită să vii cu propriile tale idei. Abilități Personale, Activități Fizice, Voluntariat, Aventură și Proiect Rezidențial – poți să te gândești la ceva ce faci deja sau ai vrea să faci și s-ar potrivi în cadrul acestor secțiuni.

5. Vei avea destulă răbdare și timp? Award-ul necesită efort și perseverență pe termen lung, toate activitățile asociate cu programul vor fi de durată și provocatoare. Astfel, vei învăța mai multe despre tine, vei descoperi abilitățile ascunse, le vei perfecționa pe cele existente și vei afla că în tine există mai mult decât crezi. Secțiunile Abilități Personale, Activități Fizice și Voluntariat vor necesita fiecare cel puțin o oră pe săptămână timp de câteva luni (depinde de nivelul ales). Poți să îți parcurgi activitățile simultan sau consecutiv. Totuși, reține că secțiunea de Aventură necesită o pregătire riguroasă.

Tu decizi când ești gata, pentru a reuși. Award-ul nu este un sprint, este un maraton. În Award tu câștigi atunci când îți depășești propriile limite iar astfel vei da dovadă de perseverență și determinare.

Grozav! Găsește cea mai apropiată Unitate Award pe hartă și hai să ne cunoaștem.

Ghid pentru nivelul de Bronz

Ghid pentru nivelul de Argint

Ghid pentru nivelul de Aur