Cum să susții programul Award

Nimic din ceea ce facem și din ceea ce tinerii realizează și experimentează nu ar fi posibil fără sprijinul partenerilor și voluntarilor noștri. Și dumneavoastră puteți să contribuiți și vă arătați sprijinul!
Privind tinerii din jurul vostru, stiți cât de importantă este educația. Sprijiniți-ne să le oferim un context relevant în care să își atingă potențialul!
The Duke of Edinburgh’s International Award Romania este singura fundație care furnizează o metodologie și o recunoaștere internațională pentru activitățile extra-curriculare ale tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-24 ani. Programul Award a implicat doar în 2018 peste 1500 de tineri și 600 de adulți voluntari. A reprezentat o oportunitate de dezvoltare și recunoaștere pentru studii la universități de prestigiu pentru unii tineri, pentru alții o șansă la reintegrare în societate când au ieșit din centrele de re-educare, orientare profesională pentru tinerii defavorizați sau care fac parte dintr-o categorie minoritar etnică și exemplele pot continua.

Descarcă Formular 230 și directioneaza 2% sau 3.5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii, din 2018.

Susținere financiară

Una dintre modalitățile prin care ne puteți sprijini în extinderea rețelei de școli, organizații sau companii care fac posibilă participarea tinerilor in Award este o contribuție financiară. Făcând o contribuție financiară ne veți ajuta, de exemplu, în promovarea Award-ului, în organizarea de ceremonii Award sau alte evenimente și proiecte speciale (cursuri de formare, întâlniri naționale, proiecte internaționale etc.)

Puteți sprijini financiar tinerii provenind din medii defavorizate, sprijin care îi va ajuta să platească pentru cursuri de formare sau alte proiecte. De asemenea, sprijinirea participantuilui Award cu un talent excepțional sau un obiectiv extraordinar, ce necesită o sumă substanțială de bani pentru a fi îndepinită, este foarte motivantă atât pentru participant, cât și pentru alți tineri.

Puteți contribui financiar, de asemenea, direct la o școală sau organizație implicată în programul Award (vedeți harta aici), ce  va folosi  contribuția dumneavoastră, de exemplu, pentru achiziționarea de echipament pentru secțiunea de Aventură a participanților Award sau pentru organizarea unui eveniment în țară sau în străinătate.

 

Materiale și servicii

O altă modalitate de a susține dezvoltarea programului Award în România este sprijinul oferit prin servicii pro-bono. Prin donarea de materiale, precum echipament pentru călătoriile de aventură, puteți sprijini direct tinerii implicați în Award sau o rețea de școli, organizații și voluntari Award, ei putând aprecia  materiale necesare primite pentru activitatea lor cu tinerii etc. Puteți contribui, de asemenea, și la buna  funcționare a Biroului Național Award din România, care lucrează pentru  promovarea Award-ului și pentru menținerea standardelor înalte, de exmplu prin donarea de consumabile pentru birou,  materiale promoționale sau echipament pentru expeditii montane.

Puteți, de asemenea, să vă oferiți serviciile – cu un discount sau în mod gratuit, cooperând în acest fel la dezvoltarea și funcționarea site-ului nostru sau la aspectul materialelo promoționale. Sau ne puteți ajuta să economisim din costuri oferind un spațiu pentru activitățile noastre sau pentru training-uri.

 

Voluntariat

Dacă doriți să ne acordați o parte din timpul dumneavoastră puteți deveni voluntar Award. Vom fi bucuroși să discutăm cu dvs. modul în care doriți să va implicați. Ne puteți ajuta, de exmplu, în pregătirea de evenimente, traducere sau promovarea Award-ului. Ne va ajuta foarte si prin recomandarea unui liceu, organizații sau companii care lucrează cu tinerii, dar care încă nu implementează Award-ul și care ar putea fi interesată de program. Dacă aveți contacte în astfel de școli sau organizații, ne puteți ajuta să implementăm programul Award, fie că este un liceu/facultate în care dvs. sau copiii dvs. au studiat, fie un grup de cercetași , o organizație sau o companie cu care ați colaborat etc.

În cadrul Award-ului, tinerii desfășoară diverse activități în patru domenii: abilități personale, activități fizice, voluntariat și aventură. Astfel, dacă sunteți bine pregătit în vreun sport sau aveți o anumită abilitate practică, puteți deveni mentor sau antrenor pentru tinerii care doresc să se dezvolte în acel domeniu. Dacă vă plac activitățiile în aer liber, puteți deveni un supraveghetor sau evaluator în secțiunea de aventură. Aceasta presupune petrecerea unui weekend în are liber, supravegând de aproape sau de la distanță echipa ce realizează expediția și furnizarea de feedback cu privire la performanța membrilor echipei.

 

Pentru mai multe informații despre program și modalități de a ne susține, vă rugăm îl contactați pe Directorul Executiv al fundației noastre:

ShajjadRizvi | shajjad.rizvi@dofe.ro |+040 744873340