Oportunități internaționale

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award este prezent în peste 140 de țări și teritorii, oferind astfel participanților și voluntarilor implicați o gamă largă de posibilități în ceea ce privește oportunități și experiențe internaționale. În ultimii ani fundația Award a colaborat cu Autoritățile Naționale din Germania, Slovenia, Bulgaria, Cehia, Lituania, Letonia, Israel și Irlanda. Astfel, mai mulți participanți și voluntari din Award au avut oportunitatea de a colabora cu participanți și voluntari din aceste țări.

Astfel de oportunități internaționale sunt mereu prezente, iar participanții și voluntarii noștri sunt mereu invitați să ia parte la ele.

Un exemplu ar fi proiectul rezidențial internațional, care a avut loc în Israel în 2016.

Proiect rezidențial, Israel

“It’s not about nations, it’s about people!” Aceasta este învățătura și starea cu care cei 5 tineri participanți de la nivelul de Aur s-au întors din Israel, odată cu încheierea unui schimb de experiență extraordinar. Tinerii de la Asociația CADDRU București, C.N. Jean Monnet din Ploiești, CET Iacomi Piatra Neamț, Patrir Cluj Napoca, Centrul Award Deschis Brașov au realizat activități comunitare, sociale, ecologice, sub coordonarea a două școli – Unități Award și a Autorității Naționale Award din Israel. O activitate de best practice observată de participanți a fost în CHW Nahalal Youth Village unde este amenajată o grădină bio în care tinerii își pot completa secțiunea de voluntariat (cultivarea legumelor), iar producția obținută fie este donată oamenilor nevoiași sau este vândută cantinei din campus iar banii sunt redirecționați altor acțiuni caritabile. Experiențe de dus mai departe, felicitări tuturor!

Un alt exemplu este Conferința EMAS, care a avut loc în Slovenia în 2016, în cadrul Forumului din Ghana în 2018. Mai multe informații găsești la acest  link.

Conferința EMAS, Slovenia

Anual țările din reguiunea EMAS a Award-ului se întrunesc pentru a discuta direcțiile programului și a identifica cele mai bune modalități de livrare și creștere sustenabilă a Award-ului în fiecare țară. Anul acesta conferința a fost organizată și găzduită de MEPI Slovenia într-o locație extraordinară. Dincolo de discuții și workshop-uri, programul a cuprins și o ceremonie de premiere a tinerilor, momente artistice și vizite la școlile care livrează programul. Un schimb de experiență și bune practici util.

Un  alt exemplu este  proiectul “FOCUS: Quality youth work for disadvantaged young people”, proiect implementat în parteneriat cu Autoritățile Naționale Award din Bulgaria și Slovenia.

FOCUS: Quality youth work for disadvantaged young people, Bulgaria si Slovenia

“FOCUS: Quality youth work for disadvantaged young people” este un parteneriat al Autorităților Naționale Award din Bulgaria, Slovenia și România pentru a împărtăși, timp de 18 luni, cele mai bune practici și a crea un manual al liderilor Award și un modul de curs  formare de Lideri Award care să lucreze cu diferite grupuri: tineri din centrele de reeducare, tineri șomeri, precum si cu tineri cu dizabilități și boli cronice.

Obiectivul nostru este de a face programul Award disponibil tuturor tinerilor, indiferent de vârstă, origine sau mediul de proveniență.