Andrei Novac 08
Ceremonisti
Cascada
Murdari
Murdari
Andrei Novac 08

For participants

Ceremonisti

For participants

Cascada
For participants
Murdari
For participants
Ukranine Award
DofE Ukranian Award
The award is available to Ukranians for the first time!
previous arrow
next arrow

Eşti în căutarea unei provocări potrivite pentru tine? Vrei să îţi extinzi pasiunile şi îmbunătăţeşti abilităţile şi, în acelaşi timp, să primeşti un certificat care să fie recunoscut de către universităţi şi angajatori, potrivit pentru cariera ta? Încearcă DofE! Este disponibil tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 ani.

Ce îmi va aduce?

  • vei îmbunătăţi lucrurile care îţi plac
  • vei oferi timp pentru a-i ajuta pe alţii
  • vei dobândi abilităţi pentru a petrece timp în aer liber
  • vei primi un certificat recunoscut la nivel internaţional

Cum funcţionează programul Award-ul?

Vei alege activităţi din trei arii ale programului Award: abilităţi personale, activităţi fizice şi voluntariat. Vei oferi o oră pe sătpămână fiecărei activităţi în parte. În total, programul îţi va ocupa 3 ore pe săptămână. La final, o expediţie cu prietenii te va aştepta.

Abilităţi Personale

Sunt foarte mulţi opţiuni de activităţi pe care le poţi alege în această secţiune.


De la a cânta la un instrument muzical, la învăţarea unei limbi străine la mediu și natură până la arta dramaturgiei, arta culinară sau chiar programare.


Îţi setezi obiective realizabile prin care îţi vei îmbunătăţi abilităţile, talentul sau vei dobândi abilități noi.


Ce este foarte important este că îţi va plăcea foarte mult.

Exemple de activităţi

Activităţi fizice

Activitatea fizică te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti performanţele şi condiţia fizică.

Poate vei lucra în echipă într-un sport ca volei-ul sau vei întâlni oameni noi în timp ce vei skia sau merge cu skateboard-ul.

Nu este nevoie să fii cel mai bun sau să câştigi medalii, este nevoie doar să înregistrezi un progres în ceea ce faci.

De asemenea, vei învăţa să îţi creezi un stil de viaţă sănătos.

Exemple de activităţi

Voluntariat

Când voluntariezi, poţi lucra cu tine însuţi sau poţi ajuta alte persoane.

Îţi vei creşte gradul de toleranţă, responsabilitate şi răbdare.

Exemple de activităţi în domeniul voluntariatului sunt nenumărate, pe lângă îndrumarea colegilor de clasă, acestea pot include activități de implicare în comunitate, ecologizare, lucrul cu copiii, ajutarea unei bănci de alimente sau, de ce nu, servicii de urgență.

Poţi întreba Liderul tău despre oportunităţile de voluntariat. 

Exemple de activităţi

Aventură

Aventura este o provocare menită să îţi depăşeşti limitele şi fricile de necunoscut şi totodată o oportunitatea de a petrece timp în natură pentru câteva zile şi de a descoperi locuri extraordinare, din România şi din străinătate.

Expediţia are mereu un scop, precum cartografierea locurilor uitate, colecţionarea de plante într-un ierbar sau traversarea întregii secţiuni al unui râu. 

Exemple de activităţi

Proiect rezidenţial

Proiectul rezidenţial de la nivelul de Aur oferă participanţilor o experienţă de viață, intenţionată şi planificată, cu oameni care nu sunt companionii lor obişnuiţi, lucrând împreună pentru un scop comun. Ar trebui să fie o experienţă care lărgeşte viziunea şi orizonturile tinerilor.

Sunt numeroase oportunităţi de a parcurge Proiectul Rezidenţial de la nivelul de Aur. 

Unele categorii adecvate sunt enumerate mai jos. Merită să subliniem din nou faptul că activitatea trebuie să aibă un scop și să nu fie considerată o vacanță. Acestea pot include: cursuri de pregătire personală, proiecte de mediu și conservare, servicii aduse altor persoane sau comunități.

Structura programului Award

Poţi alege dintr-o gamă largă de activităţi din zona ta. Îţi stabileşti un scop care te va motiva şi te va ajuta să mergi mai departe.

Mai întâi alegi unul dintre cele trei niveluri ale Award-ului. Acest lucru va determina perioada în care vei parcurge programul.

În secţiunea de Aventură vei parcurge o expediţie în echipă şi vei petrece câteva zile în natură împreună cu prietenii tăi, iar un adult experimentat te va sprijini în tot acest proces.

1 1
1 1