covers RO 07
covers RO 04
covers RO 02
covers RO 01 1
discover your passion
ready to adventure
making a difference
covers RO 07
covers RO 04
covers RO 02
covers RO 01 1
discover your passion
ready to adventure
making a difference
previous arrow
next arrow

Impactul programului Award

Programul Award aduce valoare vieții tinerilor pe măsură ce aceștia continuă până la vârsta adultă. Urmărește videoclipul nostru în care unii dintre participanții din program, finalizatori și susținători împărtășesc impactul și modul în care Award-ul i-a influențat

Copilul tău a început programul Award şi vrei să ştii mai multe? Am pregătit un sumar al celor mai importante informaţii pentru tine. Dacă acesta nu îţi răspunde la toate întrebările, te rog să ne contactezi. 

Vrei să vezi cum arată Ceremoniile Award? Verifică Galeria noastră.

4 lucruri pe care părinții trebuie să le știe despre Award:

Programul Award ajută tinerii să devină mai încrezători în forțele proprii. Aprinde pasiunea și crește motivația, precum și le dezvoltă abilități și recunoaște realizările într-un cadru non-academic. Aflați mai multe despre numeroasele beneficii ale programului.

Award-ul este recunoscut la nivel internațional în peste 130 de țări; și nu glumim când spunem că programul arată bine pe CV-uri, burse și aplicații! Tinerii se remarcă pe piața muncii atunci când își valorifică realizările activităților din program.

Ceremoniile noastre de recunoaștere pentru finalizatorii nivelurilor de bronz, argint sau de aur sunt evenimente cu adevărat speciale pentru a recunoaște progresul tinerilor în programul creat de ei, alături de stakeholderi din întreaga țară, colegi, lideri și părinți, parteneri și sponsori. Unde mai sunt tinerii sărbătoriți pentru realizările lor, în afară de absolvire?

Cum poți sprijini cel mai bine tinerii în programul Award? Ajutându-i să fie motivați și independenți, poți să-i încurajezi, să-i sprijini în activitățile alese, să verifici în mod regulat pentru a vedea cum se descurcă.

Părinții joacă un rol vital, oferind sprijin și încurajare pe măsură ce tinerii lucrează pentru atingerea obiectivelor lor.

Programul Award îi echipează pe tineri pentru viață și viitorul loc de muncă, prin activități noi unice, întâlnesc oameni noi sau explorează un mediu necunoscut. Tinerii își aleg singuri ce vor să facă în cadrul programului Award și își stabilesc obiective personale pe care își propun să le atingă. Pe lângă experiențele de neuitat, vor primi și un certificat recunoscut internațional. Acest certificat îi va ajuta atunci când aplică la universitățile din țară și din străinătate. De asemenea, va fi de interes pentru viitorii angajatori ca dovadă a competențelor dobândite (comunicare, lucru în echipă, adaptabilitate, negociere, lucru în echipă).

Programul oferă de asemenea:

  • îmbunătățirea bunăstării emoționale
  • independență și creativitate
  • îmbunătățirea condiției fizice
  • implicarea în voluntariat și viața comunitară
  • interes sporit pentru problemele de mediu
  • îmbunătățirea capacității de angajare și evaluarea financiară

Tinerii parcurg programul Award în şcoala lor, într-o organizaţie de tineret sau de studenți, la locul de muncă sau aderând la Centrul Virtual Award. Ei au întâlniri regulate cu un adult format ca Lider Award care îi sprijină și motivează în parcurgerea programului şi atingerea obiectivelor propuse la activităţi. De asemenea, adulţi experimentaţi şi formaţi îi formează şi supraveghează în secţiunea de Aventură, care se desfăşoară în natură. 

Toţi Liderii, Supraveghetorii și Evaluatorii Award au parcurs un curs de formare livrat de fundaţia The Duke of Edinburgh’s International Award înainte de a coordona tinerii din program.

De ce ar trebui tânărul tău să facă Award-ul?

Programul Award înseamnă mult mai mult decât ore de înregistrare și un certificat. Aduce plus valoare pentru aplicațiile la universitate. Arată și mai bine pe CV-urile lor și îi diferențiază atunci când își caută un loc de muncă. Award-ul oferă tinerilor ocazia de a vorbi despre ei înșiși într-un mod non-academic. Le permite tinerilor să documenteze toate activitățile pe care le desfășoară în afara clasei și prețuiește aceste experiențe, ilustrând importanța pe care o joacă pe măsură ce se dezvoltă în indivizi completi. Prin recunoașterea progresului avut la activitățile alese chiar de ei, programul Award este o dovadă a angajamentului pe care tinerii îl demonstrează pentru a stabili și atinge obiective.

Ca întotdeauna, apreciem sprijinul dumneavoastră pentru cadrul nostru de învățare nonformal, creat special pentru a ne asigura că tinerii își descoperă potențialul infinit și sunt pregătiţi pentru lume.

Umăreşte programul Award