Award-ul adresat tinerilor ucrainieni

Proiectul Stand by Me – un posibil răspuns la provocările vremurilor actuale

Ultimii ani au fost dificili pentru întreaga lume. Cu toate acestea, am învățat o lecție importantă: că viața, așa cum o știm, poate continua și înflori doar dacă ne unim cu toții forțele, dacă suntem responsabili și dacă acționăm că o comunitate.
Programul Award, împreună cu organizațiile care implementează programul în România, Slovacia și Republica Cehă și-au unit forțele cu UNICEF pentru a oferi sprijin pentru implicare comunitară, că răspuns la situația din Ucraina.

Stand by Me este un proiect special, cu durata de doi ani, care vizează conectarea tinerilor din România, Slovacia și Cehia cu tinerii ucraineni care au fost strămutați sau afectați de războiul din Ucraina.

În cadrul proiectului, tinerii ucraineni cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani vor putea să facă echipă, ‘buddy-up’, cu un prieten român, ceh sau slovac și să își stabilească împreună obiective de învățare, să facă mișcare în mod regulat, să facă voluntariat în comunitatea lor, să-și dezvolte abilități și să realizeze expediții în natură.

Participând constant la activități, tinerii participanți vor avea un tonus mai bun fizic și mental, le va crește încrederea în sine, capacitatea de a rezolva probleme, abilitatea de lucru în echipă, în timp ce vor câștiga prietenii pentru toată viața.

stand by me call to action

Siguranță și protecție pentru participanți

Lucrând îndeaproape cu UNICEF, inițiativa Stand By Me va valorifica programul Award pentru educație și învățare non-formală ca instrument pentru realizarea coeziunii în comunitate. Acesta va permite tinerilor ucrainieni strămutați să își continue studiile și să se pregătească pentru muncă și pentru viață, fiind sprijiniți și ghidați de un prieten român și de un mentor.

Cum funcționează

Există 2 moduri prin care participanții award se pot implica în proiect și își pot aduce contribuția în mod semnificativ:

URBAN JUNGLE GUIDE dofe

Beneficiile și impactul proiectului

Pentru tinerii ucrainieni implicați în proiect:

 • Le crește reziliența
 • Primesc sprijin moral în situațiile dificile legate de adaptarea la o cultură nouă
 • Le crește încrederea în sine
 • Dezvoltă competențe transferabile
 • Dobândesc abilități de rezolvare a problemelor și de gândire critică
 • Obțin o stare de bine în plan social și personal

Pentru organizațiile/instituțiile implicate în proiect:

 • Instituția dumneavoastră va fi partener într-unul dintre cele mai prestigioase programe de învățare pentru tineri
 • Recunoaștere internațională a implicării
 • Activitățile de voluntariat vor aduce o valoare adăugată în comunitatea locală
 • Training de leadership pentru voluntarii adulți
 • Extinderea networking-ului profesional
quote for stand by me

Valoarea adaugată a proiectului este încurajarea tinerilor din Ucraina, România, Republica Cehă și Slovacia pentru a-și aduce contribuția în comunitățile locale în care trăiesc persoanele strămutate din calea războiului

Odată ce se implică în proiectul Stand By Me, liderii vor fi formați și vor beneficia de: un pachet de instrumente și metode necesare pentru lucrul cu tinerii, training online sau offline, întâlniri periodice de networking, precum și alte resurse utile, inclusiv formare și îndrumare pentru măsurile de siguranță și protecție specifice UNICEF, pentru lucrul cu copii și adolescenți.

The Stand By Me Team

Anca Doczi Luchian

Anca Doczi Luchian

Stand by Me: Project Manager

E-mail: anca.doczi@dofe.ro

Phone: +40 799 782 808

Elsa Sam

Elsa Sam

Stand by Me: Outreach and Communication Specialist

E-mail: elsa.samoilova@dofe.ro

Phone: +40 753 013 984

Follow DofE

Descoperă, înscrie-te în programul Award astăzi şi alege ca acest timp să facă o diferenţă pentru tine!

Join U-Report, Your voice matters

U-Report Europe is UNICEF’s digital platform to engage Ukrainian refugees moving to the rest of Europe seeking safety from the ongoing war, providing them and their families with lifesaving updated information from host countries.

U-Report is UNICEF’s flagship digital platform started in 2011, to engage young people in programme priorities, emergency response and advocacy actions. It supports adolescent, youth, and community participation; and works as a tool to share information, raise awareness, and collect quantifiable data on specific areas that impact children, including the most vulnerable.

The received responses are analysed in real-time, mapped, and displayed on a public dashboard, ensuring the young people’s feedback can be actioned by local and national decision-makers.

u report connecting Ukranians
swish2 1