DOFE Founders100
PA-59081869
Support-How-Adults-in-the-Award
DOFE Founders100
previous arrow
next arrow

CE ESTE #WORLDREADY?

Tinerii se confruntă astăzi cu o multitudine de provocări. La The Duke of Edinburgh’s International Award vrem să sprijinim tinerii pentru a fi pregătiți pentru lume. Educația non-formală și dezvoltarea abilităților precum încrederea în sine, reziliența și comunicarea poate face ca fiecare tânăr să poată spune: „Eu sunt pregătit pentru lume/ I AM #WORLDREADY”.

DE CE #WORLDREADY?

În întreaga lume, tinerii se confruntă cu un mozaic mare de provocări, multe dintre ele neîntâlnite de generațiile anterioare.

Am lansat campania #WORLDREADY pentru a promova conștientizarea și discuțiile despre provocările reale și despre modul în care – ca societate globală – putem ajuta tinerii și ne putem asigura că sunt pregătiți pentru lumea lor, indiferent de cum ar arăta aceasta. Află mai multe despre acest subiect, în documentul #WORLDREADY, aici.

Știm că doar abordăm la suprafață acest subiect, așa că în următoarea perioadă vom lansa noi sondaje pentru a explora acest lucru în continuare. Dacă doriți să vă alăturați dezbaterii, înscrieți-vă pentru a vă împărtăși opinia și implicați-vă.

DESPRE AWARD Partronul programului Award in Romania 3

Dincolo de sala de clasă

Încercat și testat: modelele de educație formală au ajutat la pregătirea tinerilor pentru viitorul lor de generații, în multe societăți. În unele, accesul la școală este un nou drept găsit; însă în altele, acest drept încă nu a fost câștigat.

”Fii pregătit să te descoperi în fiecare zi; pregătit să înveți, pregătit să te adaptezi, pregătit să pui întrebări și să fii întrebat, pregătit să conduci, pregătit să urmezi, pregătit să lupți pentru ceilalți și pentru ceea ceea ce este corect; pregătit să faci ceea ce este bine – întotdeauna; pregătit să lucrezi; pregătit de joacă, pregătit să râzi și să plângi – Să fii World Ready înseamnă să fii pregătit pentru viață”.

John May, Secretar General, Fundația Internațională The Duke of Edinburgh’s International Award

Sunt trei modalități prin care te poți implica în programul Award-ul astăzi:

Award-ul se bazează pe implicarea oamenilor și organizațiilor din întreaga lume pentru a se asigura că poate să continue să ofere educația non-formală tinerilor din mai mult de 130 de țări și teritorii.

Contribuiți la sprijinirea comunităților și tinerilor în drumul lor către succes, prin a vă implica în programul Award din apropierea dumneavoastră.

Prin sprijinul pe care donatorii noștri îl oferă programului Award, contribuie la oferirea unei experiențe valoroase, care ajută tinerii să fie pregătiți pentru viață.

Devenind sponsor al programului înseamnă să oferiți încredere în generația următoare și să le dați putere să devină tot ceea ce pot fi.

Milioane de adulți voluntari incredibili au oferit din timpul lor pentru a lucra pentru Award, acum se simt parte din comunitate și au decis să voluntarieze și în viitor.

Te alături lor?

Ai finalizat Award-ul!

Felicitări!  Este o mare realizare, recunoscută la nivel internațional și care merită sărbătorită. Dar ce poți face cu ea? Cum te poate ajuta să ajungi la următorul nivel de educație sau de angajabilitate?

În unele țări, finalizarea Award-ului îți oferă puncte în plus pentru un loc la universitate. Dacă este și cazul tău (și dacă nu ești sigur, întreabă instituția respectivă), asigură-te că îți păstrezi certificatul Award în siguranță, ca dovadă a parcurgerii programului. Alternativ, poți avea oportunitatea de a scrie despre experiența ta din Award ca parte a aplicației pentru universitate sau să vorbești despre ea într-un interviu.

  • Fii pregătit să explici. Deși programul Award este recunoscut la nivel global, multe persoane nu îl înțeleg. În unele țări cred că implică doar Aventura sau o expediție sau doar voluntariat pentru comunitate.
  • Deconstruiește-ți experiențele. Ți-ai dezvoltat o gamă largă de abilități, comportamente și atitudini ca urmare a activităților pe care le-ai ales pentru parcurgerea programului și a obiectivelor pe care le-ai stabilit și atins. Reflectează la ceea ce ai luat de la fiecare.
  • Cum te-a ajutat să devii pregătit? Cercetările privind beneficiile programului sugerează că următoarele rezultate apar în urma participării. Ia în considerare cum s-ar putea aplica acestea pentru tine: Încredere, Managementul emoțiilor, Reziliență și determinare, Relații și leadership, Creativitate și adaptabilitate, Planificare și rezolvare de probleme, Competențe civice, Competențe interculturale, Bunăstarea personală și socială sau Comunicare.
  • Structurează-ți gândirea. Ce activități ai făcut? Ce abilități, comportamente sau atitudini ai dezvoltat prin parcurgerea lor? Cum se leagă acestea de cursul sau de jobul pe care îl dorești?
  • Ce te face să te evidențiezi de ceilalți? S-ar putea ca experiența în serviciul oferit voluntar să fie relevantă pentru ceea ce dorești să faci în continuare. Abilitățile bune de evidențiat includ autodisciplina, managementul timpului și organizarea. Așadar, de exemplu, călătoria din secțiunea de Aventură ți-a îmbunătățit abilitățile de comunicare, precum și capacitatea de a lucra sub presiune și de a rezolva probleme. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, ele te vor ajuta să construiești relații cu noii tăi colegi, să te ocupi de ceea ce ți se dă și poate oferi o perspectivă diferită asupra unei probleme de afaceri cu care se confruntă noua ta echipă.
  • Promovează-te. Acest lucru poate fi inconfortabil la început, dar este foarte important să te prezinți persoanei care va citi cererea sau te va intervieva și să o convingi de ce ar trebui să îți ofere un loc la curs sau să te accepte ca angajat. O modalitate de a te vinde este să folosești verbe cu acțiune pozitivă, cum ar fi „atins”, „finalizat” și „dezvoltat” în orice ai alege să scrii. 
  • Ai grijă să nu exagerezi, totuși. Cheia de a te promova este să te prezinți fără a părea arogant. 
  • Susține-ți abilitățile cu dovezi. O modalitate de a te promova fără să pari arogant este să explici cum poți aduce o contribuție universității sau locului de muncă și profită la maximum de numeroasele oportunități oferite. Dacă ai făcut parte dintr-o echipă de sport ca parte a secțiunii de Activități Fizice, este o echipă în care poți intra în cadrul Universității sau la noul angajator pentru a putea continua să aduci o contribuție acesteia?
  • Și ce dacă? Odată ce ți-ai pregătit materialul, oferă-ți testul ‘și ce dacă?’. Intră în mentalitatea unui tutor de admitere, a directorului de resurse umane sau a viitorului tău manager și citește cu ceea ai venit. Este ceva la care persoana respectivă ar putea să răspundă cu „Și ce dacă”? Este ceva ce ar trebui să dezvolți mai mult? Ai putea de asemenea să exersezi cu Liderul tău Award pentru a primi feedack. Odată ce ai făcut schimbările necesare, verifică încă o dată pentru a putea finaliza materialul. Este întotdeauna o idee bună să ai o altă pereche de ochi care să verifice.
  • Amintește-ți de ‘KISS’. Keep it short and simple / Păstrează-l scurt și simplu. Folosește limbajul pe care îl folosești zi de zi.
  • Fii cea mai bună versiune a ta. Atunci când companiile angajează noi membri, ei angajează de asemenea oamenii cu care vor să petreacă jumătate de săptămână și, în orice companie bună, cultura este o prioritate de top.
  • Fii onest. Nu supra aprecia realizările tale. Amintește-ți: probabil ai învățat mai mult din toate greșelile făcute în călătoriile de Aventură decât dacă totul ar fi mers perfect. Fii pregătit să discuți despre toată această experiență de învățare.