Participanti sectiunile programului Voluntariat

For participants

Cum funcţionează Award-ul

Parcurge activităţile

  • Realizează activităţile în perioada stabilită de tine. Urmăreşte obiectivele propuse. Nu uita să faci activităţile în mod constant (cel puţin o oră pe săptămână). În cazul activităţii de Voluntariat, pot fi perioade în care se realizează 4 ore pe săptămână, blocați perioadele de timp valabile pentru programul Award alături de Liderul vostru.
  • Pregătirea şi formarea din cadrul secţiunii de Aventură, parcurge călătoria de antrenament şi călătoria finală.
  • Aminteşte-ţi să îţi înregistrezi progresul pe Online Record Book la zi şi ține-i la curent pe Liderul și instructorii de activitate cu privire la progresul tău.
  • Păstrează un jurnal. Poţi face fotografii, video-uri sau poţi înregistra soundtrack-uri.
  • Cere evaluatorilor-instructorilor de activitate să completeze evaluarea lor finală şi să îți valideze secţiunea atunci când ai terminat activitatea.
  • Notă: Este posibil să finalizezi activităţile secţiunilor în timpi diferiţi. Asigură-te că vei contacta fiecare instructor de activitate în momentul în care ai finalizat fiecare secţiune.

Obţinerea Award-ului

Trimite progresul din Online Record Book Liderului tau Award pentru aprobare, odată ce toate secţiunile sunt completate de către tine şi de către instructorii de activitate. Aşteaptă aprobarea finală de la Liderul tău Award. Ca notă, la nivelul de Aur este nevoie de o revizuire suplimentară de către Fundaţia Naţională The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

Abilităţi Personale

Sunt foarte mulţi opţiuni de activităţi pe care le poţi alege în această secţiune.


De la a cânta la un instrument muzical, la învăţarea unei limbi străine la mediu și natură până la arta dramaturgiei, arta culinară sau chiar programare.


Îţi setezi obiective realizabile prin care îţi vei îmbunătăţi abilităţile, talentul sau vei dobândi abilități noi.


Ce este foarte important este că îţi va plăcea foarte mult.

Activităţi fizice

Activitatea fizică te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti performanţele şi condiţia fizică.

Poate vei lucra în echipă într-un sport ca volei-ul sau vei întâlni oameni noi în timp ce vei skia sau merge cu skateboard-ul.

Nu este nevoie să fii cel mai bun sau să câştigi medalii, este nevoie doar să înregistrezi un progres în ceea ce faci.

De asemenea, vei învăţa să îţi creezi un stil de viaţă sănătos.

Voluntariat

Când voluntariezi, poţi lucra cu tine însuţi sau poţi ajuta alte persoane.

Îţi vei creşte gradul de toleranţă, responsabilitate şi răbdare.

Exemple de activităţi în domeniul voluntariatului sunt nenumărate, pe lângă îndrumarea colegilor de clasă, acestea pot include activități de implicare în comunitate, ecologizare, lucrul cu copiii, ajutarea unei bănci de alimente sau, de ce nu, servicii de urgență.

Poţi întreba Liderul tău despre oportunităţile de voluntariat. 

Aventură

Aventura este o provocare menită să îţi depăşeşti limitele şi fricile de necunoscut şi totodată o oportunitatea de a petrece timp în natură pentru câteva zile şi de a descoperi locuri extraordinare, din România şi din străinătate.

Expediţia are mereu un scop, precum cartografierea locurilor uitate, colecţionarea de plante într-un ierbar sau traversarea întregii secţiuni al unui râu. 

Proiect rezidenţial

Proiectul rezidenţial de la nivelul de Aur oferă participanţilor o experienţă de viață, intenţionată şi planificată, cu oameni care nu sunt companionii lor obişnuiţi, lucrând împreună pentru un scop comun. Ar trebui să fie o experienţă care lărgeşte viziunea şi orizonturile tinerilor.

Sunt numeroase oportunităţi de a parcurge Proiectul Rezidenţial de la nivelul de Aur. 

Unele categorii adecvate sunt enumerate mai jos. Merită să subliniem din nou faptul că activitatea trebuie să aibă un scop și să nu fie considerată o vacanță. Acestea pot include: cursuri de pregătire personală, proiecte de mediu și conservare, servicii aduse altor persoane sau comunități.

3 niveluri de excelență

Poţi alege dintr-o varietate de activităţi pentru a parcurge programul Award, fiecare tânăr alegând după propriile pasiuni şi interese. Setezi un obiectiv care te motivează şi care te ajută să progresezi.

Poţi alege unul dintre cele trei niveluri. Nivelul determină timpul alocat parcurgerii programului.

Vei merge într-o expediţie făcând parte dintr-o echipă şi vei petrece câteva zile în natură, împreună cu prietenii tăi. Un lider experimentat, adult, îţi va oferi tot sprijinul de care ai nevoie.

bronz
bronz
argint
argint
aur
aur

Certificat de prestigiu

Finalizând programul, vei primi un certificat internaţional care îţi va fi de folos când vei aplica la universitate. Angajatorii din întreaga lume recunosc programul Award ca o dovadă a competenţelor dobândite (abilitatea de a lucra în echipă, de a comunica, negocia şi multe altele). În plus, vei primi o insignă care te va plasa în familia globală de finalizatori Award. Iar programul Award se derulează în peste 130 de ţări!

Certificatul şi insigna vor fi primite în cadrul unor ceremonii de recunoaştere, înmânate de către personalităţi locale sau naţionale.

certificate