Conceput ca un proiect de diplomație culturală combinat cu o strângere de fonduri la inițiativa Comunității Soțiilor Șefilor de Misiune (SPOHOM) din București, această carte are scopul de a face accesibile culturile din care provin membrele SPOHOM prin intermediul limbajului universal al gastronomiei, precum și strângerea de fonduri care să contribuie la un viitor mai bun şi mai luminos a tinerilor aflați în dificultate.

O carte bilingvă care cuprinde 26 de rețete, cu o contribuție specială a Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. Fiecare rețetă este precedată de o scurtă introducere istorică sau personală și însoțită de o varietate de fotografii, incluzând și câteva cu locurile de luat masa din reședințele ambasadorilor, fotografii realizate de profesioniști Alina Miron și Bogdan Popescu, cu o prefața semnată de Master Chef Adi Hădean.

Am fost fascinat de referințele culturale remarcabile oferite de fiecare rețetă și recomand această carte tuturor celor care iubesc la fel de mult mâncarea ca mine. Dacă v-ați întrebat vreodată cum au apărut anumite feluri și cum s-au legat de tradițiile și istoria popoarelor, atunci veți fi captivat de această carte de bucate. Una din puținele care poate sta atât în bibliotecă, cât și în bucătărie și care trebuie citită pe îndelete, cu un pahar de vin alături și cu mintea deschisă.” Adrian Hădean

Acestă carte reprezintă un cadou foarte frumos pentru familie şi prieteni și poate fi găsită la noi la Fundație sau în librăriile Cărturești, Humanitas și Libris.

insert facebook v2