Top 15 idei de activități fizice pentru acasă

Top 15 idei de activități fizice pentru acasă

Cu multe dintre sporturile de echipă anulate din cauza pandemiei COVID – 19, găsirea unei activități fizice care poate fi făcută de acasă aduce cu sine multe provocări. Dacă nu reușești să găsești o activitate potrivită pentru tine, venim cu căteva idei care te-ar putea inspira. Nu uita că e important să discuți acest lucru cu liderul tău.

Pariem că nu te-ai fi gândit că poți face atâtea activități de casă! Am venit în ajutor cu o listă de 16 activități pe care le poți face pentru a rămâne activ!

 

 

 1. Arte marțiale

  Mulți sensei din România și din întreaga lume au început să ofere cursuri online, astfel încât să poți să practici în continuare această activitate, dar de acasă. Contactează sensei-ul local pentru a afla mai multe.


 2. Exerciții Calistenice

  Este o formă de exercițiu constând dintr-o varietate de mișcări care exercită grupuri musculare mari. Aceste exerciții sunt deseori efectuate ritmic și cu echipamente minime, ca exerciții pentru greutatea corporală.


 3. Yoga

  Yoga este o disciplină excelentă ce poate fi încercată acasă, deoarece nu ai nevoie de alte echipamente decât o rogojină sau un prosop. Pentru început, poți să utilizezi o aplicație sau să vizionezi videoclipuri online.


 4. Pilates

  Yoga modernă, la fel ca Pilates, este o disciplină mentală și corporală, deși orele de yoga sunt mai susceptibile să abordeze aspectele spirituale în mod explicit.


 5. Antrenament cu greutăți

  Antrenamentul cu greutăți necesită, de obicei, diferite tipuri de echipamente, cele mai frecvente fiind ganterele, halterele, plăci și aparate de greutate. Beneficile antrenamentului cu greutăți includ creșterea rezistenței, a masei musculare și a densității osoase.


 6. Zumba

  Zumba este un antrenament aerobic și cardio pentru întregul corp, care asigură un consum mare de calorii. Un studiu arată că o persoană arde între 300 și 900 kcal făcând un exercițiu Zumba de o oră.


 7. Dans (orice stil)

  Ai vrut vreodată să stăpânești toate dansurile sau rutinele de pe YouTube? De ce să nu o faci pentru Award?


 8. Aerobic (lecții online)

  Îmbracă-te în ținuta preferată și încearcă să aduci înapoi anii 80. Poți face asta împreună cu prietenii tăi prin videochat.

 9. Home gym

  Locuința poate fi un sanctuar, care rezistă în fața provocărilor vieții, astfel încât crearea unui spațiu pentru sănătatea personală și fitness acasă poate fi un instrument valoros pentru îmbunătățirea vieții tale.


 10. Hula hooping

  Fă-ți de cap cu cercul de hula pe care poți să-l învârți în jurul taliei, membrelor sau gâtului.


 11. Skateboarding

  Fă un kickflip! Sau învață cum să faci. Dacă ai un skateboard acasă, poți exersa pe trotuar sau chiar pe iarbă pentru ca,  în cele din urmă, să stăpânești acea mișcare.


 12. Alergare

  Pe banda de alergare sau în jurul casei, îți poți bate vechile recorduri.


 13. Parkour

  Practică arta franceză a “l‘art du déplacement” sau sari de pe ceva spunând  “parkour”. Oricum ar fi, acest sport necesită disciplină, precizie și ore intense de pregătire pentru a merge bine.


 14. Slacklining

  Chiar dacă acest sport necesită o investiție modestă, dacă ai în jurul casei doi copaci puternici sau doi stâlpi stabili, poți începe antrenamentul. Amintește-ți că este mult mai greu și mai obositor decât arată pe YouTube.

 15. Trampolining

  Singurul lucru de care ai nevoie este o trambulină pentru a face această activitate recreativă. Vei pierde multe calorii și suntem siguri că îți va plăcea!


 16. Bicicletă de exerciții

  Nu este ca o bicicletă adevărată, dar îți poți imagina că te plimbi prin locurile în care ți-ai dorit întotdeauna să mergi.

Posted in Award at Home, Press.