Top 15 idei de activități personale pentru acasă

Covid 19 Cum sa continui programul Award sectiunile programului Award Abilitati personale
Covid 19 Cum sa continui programul Award sectiunile programului Award Abilitati personale

Secțiunea de Abilități personale ar trebui să fie cea mai ușor de adaptat pentru a fi realizată de acasă, dar dacă acest lucru nu este posibil poți arunca o privire la sugestiile de mai jos. Nu uita că poți să discuți întotdeauna cu liderul tău Award  înainte de a alege o activitate.

Pariem că nu te-ai fi gândit că poți face atâtea activități de casă! Am venit în ajutor cu o listă de 15 activități pe care le poți face pentru a rămâne activ!

 • Învață să codezi

Dacă ești pasionat de calculatoare și ești interesat ca pe viitor să obții un loc de muncă în domeniu, codarea e o modalitate excelentă de a începe.

 • Fabricarea de coșuri

Redescoperă această artă. Poți folosi frunze de palmier, bambus, trestii, fâșii subțiri de lemn sau chiar poți să coși un nou coș.

 • Citește

În timp ce fizic ești blocat acasă, mintea ta poate călători în viitor sau trecut într-o singură zi citind cărți. Asigură-te că te provoci pe tine însuți și alegi să citești cărți ce depășesc nivelul tău obișnuit de lectură.

 • Fotografie

Aproape oricine poate face o fotografie devenind un maestru în folosirea luminii, dar pentru a reuși același lucru cu adâncimea sau umbra este un drum lung de parcurs. Pentru aceasta poți să utilizezi doar camera telefonului tău, camera digitală, camera analogică, cea obscură sau chair toate acestea împreună.

 • Meditație

Ești îngrijorat de sănătatea ta mentală sau doar vrei să înveți să-ți menții calmul? Încearcă să meditezi. Poți să te folosești de o aplicație în cazul în care nu știi de unde să începi. Headspace pune la dispoziție 10 zile gratuite pentru a încerca.

 • Grădinărit

Dă-i unei persoane o legumă pe care să o mănânce în fiecare zi, învață o persoană să se ocupe de cultivarea unei grădini și va mânca asta mereu. Grădinăritul este o abilitate foarte utilă în viață și foarte relaxantă în același timp.

 • Învață să jonglezi

Da, jonglerile pot părea banale, dar ai văzut vreodată pe cineva care să jongleze cu 6 bile deodată? Pentru a jongla e nevoie de concentrare și reflexe extrem de bune.

 • Crearea de felicitări

Ia o bucată de hârtie, pliaz-o în două și ai o felicitare. Dar, acesta este doar începutul. Poți folosi quilling, ștampile sau chiar să pictezi – opțiunile sunt nelimitate, la fel ca și creativitatea ta. Poți trimite aceste felicitări persoanelor din spitale și celor aflate în izolare  pentru activitatea din secțiunea ta de Voluntariat.

 • Învață să gătești

Ești îngrijorat/ă de faptul că vei mânca doar tăieței instant în timpul călătoriei tale finale? Încearcă să înveți cum să gătești și să-ți lărgești opțiunile.

 • Apicultură

Albinele reprezintă o parte vitală a ecosistemului Pământului, care polenizează aproape fiecare plantă și, în plus, produc miere dulce și delicioasă. Ce poate fi mai interesant?

 • Design grafic

Tot ceea ce vezi a fost conceput de cineva, inclusiv acest PDF. Învață ce presupune arta design-ului grafic și asigură-te că prezentările tale vor arăta întotdeauna cel mai bine. Canva este o platformă gratuită și are câteva tutoriale grozave pe care  le poți folosi.

 • Învață o limbă străină

A învăța o a doua limbă este ceva ce toată lumea ar trebui să încerce, mai ales dacă îți dorești să călătorești într-o bună zi. Nu știi cum să începi? Folosește Duolingo.

 • Învață să cânți la un instrument

De la a interpreta Wonderwall la Flight of the Bumblebee, a învăța să cânți la un instrument este o abilitate deosebită pentru toate vârstele și care îți poate aduce mulți noi prieteni.

 • Origami

Cât de multe lucruri poți face din hârtie? Conform propriei estimări, maestrul în origami Akira Yoshizawa a realizat peste 50.000 de modele de origami diferite.

 • Șah (online)

Consideri șahul a fi plictisitor? Ei bine, maeștrii șahului au raportat arderea a până la 6.000 de calorii într-o zi în timpul unui turneu. Poți juca împotriva unui calculator sau chiar cu persoanele din cadrul platformelor online.