Top 15 activități de voluntariat de făcut de acasă

Voluntariat
Covid 19 Cum sa continui programul Award sectiunile programului Award Voluntariat

Găsirea unei activități de voluntariat poate fi întotdeauna o provocare, iar în contextul actual, din cauza COVID-19, vei crede că este aproape imposibil să îți termini de realizat orele. Ei bine, nu trebuie să te temi deoarece poți să găsești foarte ușor o activitate de voluntariat ce poate fi realizată online. Există o mulțime de site-uri dedicate voluntarilor cu scopul de a-și continua misiunea și ai ajuta pe cei în nevoie.

Nu ai internet destul de rapid pentru că s-a consumat vizionând Netflix, YouTube sau jocuri? Este în regulă, există suficiente moduri prin care poți ajuta. Nu uita că ar trebui să discuți întotdeauna cu liderul tău Award  înainte de a schimba o activitate.

 • Scrie scrisori pentru oamenii în vârstă sau aflați în spital

Te poți simți destul de singur atunci când ești blocat în casă sau la spital, mai ales atunci când nimeni nu are voie să te viziteze. Încearcă să iei legătura cu un spital local și să întrebi dacă există cineva căruia i-ați putea scrie scrisori.

 • Fă cumpărături pentru cei izolați

Ajută pe cineva care se află în izolare sau în carantină, mergând la magazin în locul lor.

 • Coase pături sau beanies pentru copii născuți prematur

Fă o diferență în viața unui copil mic și creează pentru ei o pătură sau un beanie. Contactează spitalul local sau o organizație pentru a afla cum poți să ajuți.

 • Transcrie documente vechi

Poți ajuta muzeele, NFP-urile și organizațiile de caritate prin transcrierea documentelor vechi în formate digitale.

 • Creează hărți

Missing Maps este o organizație care solicită voluntarilor să revizuiască imagini din satelit pentru a crea hărți ale locurilor care nu au fost niciodată mapate. Acestea au două obiective cheie: maparea locurilor mai vulnerabile din zonele în curs de dezvoltare la nivel mondial pentru ca ONG-urile internaționale și locale, precum și alte persoane să poată utiliza hărțile și datele și a răspunde mai bine la crizele care afectează zonele.

 • Fă pachete pentru animalele rănite

Există întotdeauna animale în nevoie, iar grupurile care au grijă de acestea au mereu nevoie de resurse pentru a continua să le poarte de grijă.

 • Meditează elevi mai mici

Dacă există o materie care îți place sau la care ești foarte bun, poate vrei să ajuți pe cineva care nu se descurcă la fel de bine. Poți face acest lucru folosind Skype, Zoom sau orice altă platformă de comunicare.

 • Plantarea de arbori autohtoni sau proiecte de revegetare

Fără copaci, lumea noastră ar muri deoarece ei sunt cea mai bună sursă de oxigen. Așadar, ieși și începe să plantezi!

 • Realizează design grafic pentru o organizație caritabilă sau NFP

Dacă ai talent în ceea ce privește design-ul grafic, de ce să nu îl folosești pentru a ajuta o organizație caritabilă sau NFP. De asemenea, poate reprezenta o experiență de muncă excelentă dacă vrei să lucrezi mai târziu în acest domeniu.

 • Identificarea animalelor

Urmărește camerele de pe traseu și comunică celor de la adăposturi ce animale ai văzut. Poți localiza o vulpe sau chiar un urs.

 • Poți deveni admin online pentru o organizație caritabilă

Poți găsi o activitate ce presupune administrarea online, printre responsabilități fiind și recrutarea sau coordonarea de voluntari. Făcând acest lucru, poți dobândi o experiență ce poate fi adăugată în CV.

 • Creează video-uri pentru o organizație caritabilă

Dacă îți place să editezi și să faci filme, de ce să nu ajuți o organizație caritabilă și să dobândești experiență pe parcurs. Trimite un mail sau încarcă un formular de aplicare online către organizația ta caritabilă preferată și vezi dacă poți să îi susții în promovarea activității.

 • Poți face voluntariat în cadrul Translate with Translators without Borders

Dacă ești deja fluent în altă limbă, te poți alătura celor de la Translators without Borders și să ajuți la traducerea informațiilor pentru diverse organizații caritabile.

 • Ajută oamenii nevăzători cu Be my Eyes

Be my Eyes este o aplicație gratuită care conectează persoanele nevăzătoare sau cu vedere redusă cu voluntari și reprezentanți ai companiei pentru asistență vizuală printr-un apel video live.